Ontario Regulator förbjuder populära derivatinstrument BitMEX från verksamhet i Kanadensiska provinsen

BitMEX kommer att införa obligatorisk identitetsverifiering för alla användare från och med 28 augusti
Enligt uppgift har Ontario Securities Commission (OSC) begärt att de populära kryptoderivaten utbyter BitMEX slutar erbjuda tjänster till kanadensiska investerare från Ontario-provinsen.

OSC släppte ett uttalande strax kort efter att Bitcoin Revolution själv tillkännagav att invånare i Ontario, Kanada inte längre kommer att kunna få tillgång till börsens handelsplattform från och med 1 september 2020. Efter det datumet kommer de befintliga användarna inte att kunna öppna nya derivatpositioner , medan positioner som redan är öppna kan löpa till 4 januari 2021.

BitMEX har ingen licens att erbjuda tjänster i Ontario

Ontario Securities Commission (OSC) har begärt att BitMEX stoppar erbjudande av tjänster till invånarna i Kanadas mest befolkade provins efter att ha upptäckt att det populära utbytet aldrig hade fått godkännande för lagstiftningen för sin verksamhet. En talesman för OSC sa:

”BitMEX är inte registrerad eller erkänd i någon kapacitet i Ontario. “

OSC: s representant avslöjade också att BitMEX deltog i en diskussion med regulatorn men förblev samarbetsvillig under hela processen och var snabb att uppfylla regulatorns önskemål. Denna information förstärks också av det faktum att BitMEX själv tillkännagav den nya begränsningen före OSC. Inte desto mindre var börsens tillkännagivande mycket knappa med detaljer, eftersom det bara påstod att begränsningen hade mandat av OSC.

BitMEX begränsas i ett ökande antal jurisdiktioner

Den nyligen införda begränsningen gör Ontario redan till den andra kanadensiska provinsen som vidtog åtgärder mot den populära handelsplattformen för derivat. Medborgare och invånare i Québec till exempel har inte tillträde till börsens tjänster redan sedan början av 2019. Det faktum att nu två mest folkrika av totalt tretton kanadensiska provinser har agerat mot BitMEX väcker en fråga om företagets verksamhet i resten av Kanada kommer att får fortsätta mycket längre. BitMEX vägrade avslöja mer information om den juridiska statusen för sin verksamhet i detta nordamerikanska land.

BitMEX för att införa obligatorisk ID-verifiering

Nyheten kommer mitt i BitMEX förberedelser för att lansera en ny användarverifieringspolicy . Cryptocurrency-utbytet har meddelat att från och med 28 augusti måste alla nyregistrerade användare genomföra en identitetskontroll. Befintliga användare måste verifiera sina inmatade personuppgifter före den 12 februari 2021. Den obligatoriska verifieringspolicyn gör det möjligt för utbytet att bättre följa regleringsramarna runt om i världen enligt Ben Radclyffe, kommersiell chef för BitMEX:

”Användarverifiering har funnits på vår lista över saker att göra. Vi har gjort oss redo för detta, eftersom det har blivit nödvändigt för att driva en skalbar, ansvarsfull och kompatibel plattform framåt. Detta är en byggsten för oss att växa och göra affärer i framtiden. ”

BitMEX-moderföretaget 100x Group har nyligen tilldelat sitt 40 000 $ Bitcoin-utvecklingsbidrag för detta år. Bidraget gick till Calvin Kim för hans arbete med Utreexo Bitcoin skalbarhetslösning, som började som ett projekt under MIT: s Digital Currency Initiative.