De composability en hoge winstgevendheid van DeFi zijn de toekomst van financiën

John Wu, president van Avalanche Labs, en Sten Laureyssens, strategisch adviseur bij de Waves Associations, vertelden Cointelegraph China tijdens het wekelijkse Hub-interviewevenement op 4 februari dat met interoperabiliteit en hoge schaalbaarheid, gedecentraliseerde financiering de toekomst van financiën zou kunnen veranderen.

Wu is van mening dat DeFi zich, vergeleken met traditionele financiering, nog in de beginfase van ontwikkeling en toepassing bevindt. DeFi zal de traditionele financiële instellingen in de nabije toekomst echter ver overtreffen, omdat de protocollen onbeperkt zijn. Het bespaart ook enorm op de kosten en kan ook aanzienlijke voordelen opleveren voor gewone gebruikers.

Wu wees er ook op dat het ideale DeFi-platform in staat zou moeten zijn om een ​​gedecentraliseerde cross-chain bridge te combineren met veel verschillende blockchains. Hij voegde toe:

“Zoals we allemaal weten, is het coolste deel van DeFi de composability tussen verschillende applicaties. Ik hoop dat al dit geld dat Lego wordt geadopteerd en samen wordt geïntegreerd om gebruikers te voorzien van nieuwe financiële producten. “

Wu onthulde dat het Avalanche Protocol een open-source blockchain-platform is dat is ontworpen voor DeFi, met interoperabiliteit en hoge schaalbaarheid. Opvallend is dat het Avalanche Protocol het eerste slimme contractplatform is dat binnen één seconde een bevestiging krijgt en alle Ethereum-ontwikkelingskits ondersteunt.

Avalanche hoopt ook verschillende DeFi-projecten op haar platform te helpen. Volgens Wu zijn er al enkele geweldige projecten gebouwd op Avalanche, zoals geautomatiseerde marktmakers, gedecentraliseerde kredietverlening, gedecentraliseerde optiesynthese en derivaten.

Alternatieven zijn belangrijk

Sten Laureyssens, een strategisch adviseur van de Waves Association, wees erop dat Robinhood en GameStop bewezen hebben dat we een nieuw alternatief systeem nodig hebben. Hij legde uit:

“Robinhood en GameStop zullen investeerders doen beseffen dat het huidige bestaande traditionele systeem niet voor hen geschikt is. De belangrijkste vraag is: welke geschikte alternatieven zijn er op het gebied van blockchain? ”

Hoge inflatie in landen als Turkije en Brazilië is een andere reden waarom een ​​alternatief systeem noodzakelijk is, meent Laureyssens. Hij voegde toe:

“Sommige mensen kopen stablecoins omdat ze geen bankrekening nodig hebben om geld rechtstreeks in cryptocurrency te wisselen. Dit is echter verre van voldoende. Wat gebruikers echt nodig hebben, is de hoogrenderende capaciteit in gedecentraliseerde financiën. “

Volgens Laureyssens heeft Waves, als een krachtig blockchain-agnostisch ecosysteem gericht op inter-chain DeFi, de visie om de belichaming te zijn van technologische vrijheid voor blockchain-gebaseerde financiering.

Laureyssens wees er ook op dat de huidige DeFi-ruimte nog steeds geen betere oplossing heeft om gebruikers een betere ervaring te geven. Waves neemt actief deel aan het DeFi-ecosysteem en bouwt DeFi-infrastructuur.

Vooruitgaan met win-win-partnerschappen

Volgens Wu en Laureyssens werken zowel Avalanche als Waves nauw met elkaar samen om urgente oplossingen te vinden om verschillende blockchaintoepassingen en platforms met elkaar te verbinden. Wu voegde toe:

“Veel DeFi-projecten waarmee we spreken, geloven in een toekomst met meerdere ketens en zijn geïnteresseerd in het bouwen van meerdere ketens. Een robuuste cross-chain bridge die niet alleen tokenoverdrachten aankan, maar ook algemene cross-chain communicatie vergroot de kans op echt nieuwe toepassingen. “

Wu vervolgde dat als het gaat om schaalbaarheid en beveiliging voor blockchain-applicaties, veel mensen denken dat sharding een schaalbare oplossing is, maar het brengt enkele problemen met zich mee. Er is altijd een afweging tussen schaalbaarheid en beveiliging. Hij legde uit:

“Als je cross-shard-communicatie toestaat, kan dat ertoe leiden dat een applicatie mogelijk dubbele uitgaven accepteert. Als u cross-shard-communicatie niet toestaat, wordt sharding zinloos. En als je meer shards hebt, leidt dit tot een slechte gebruikerservaring als gebruikers moeten leren omgaan met veel shards. „